Hypno- en regressietherapie

Er bestaan veel misverstanden over deze therapeutische methodieken. In de amusementsbranche wordt hypnose gebruikt om mensen schijnbaar willoos de meest malle dingen te laten doen. Dat heeft niets te maken met professioneel therapeutisch werk. Daar werken mensen met behoud van hun wil aan genezing. Hypnotherapie maakt gebruik van trance, dat is een staat van vergrote concentratie. Vergelijk het met het lezen van een goed boek: je gaat er zo in op dat je door niets meer afgeleid wordt. Deze vergrote concentratie gebruiken we in de hypnotherapie om je te laten richten op de processen die zich in jouw onderbewuste afspelen.

Bij regressietherapie gaat het erom om de last die je nù hebt van trauma’s of negatieve ladingen kwijt te raken door terug te gaan naar het ontstaan ervan. Dat ontstaan weet je nog wel, alleen meestal niet bewust. Door je onderbewuste aan te spreken gaan we als het ware terug in de tijd. Dat kan ergens in je vroege jeugd zijn, maar het kan ook in een vorig leven plaats vinden. Geloof je niet in reïncarnatie? Dat maakt niet uit, van mij mag je een ervaring uit een vorig leven bestempelen als een in een verhaaltje verpakte boodschap. Als je die boodschap op zich maar serieus neemt.

Werkwijze
Ik help je om in een lichte trance te komen. Je bent nog bij bewustzijn, dus je doet geen dingen die je niet wilt. Maar de trance biedt de mogelijkheid om bij de rijkdom van het onderbewustzijn te komen. Dat zijn zowel mogelijkheden (je kan meer dan je denkt) als problemen die je ver weggestopt hebt.

Effectief bij
Omdat deze methodieken je toegang bieden tot je onderbewustzijn, zijn ze geschikt voor een breed scala aan klachten. De opbrengst varieert van vergroting van jouw ‘ik-kracht’ tot het verwerken van trauma’s. Wees niet bang, er komt nooit meer boven water dan je aan kunt.